U kunt een glasverzekering op verschillende manieren afsluiten

Glasdekking afsluiten?


Een kapotte ruit door een ongelukje in huis of een onverwachts afgebroken tak van een boom? De glasdekking dekt de schade die ontstaat aan de ruiten van uw huis. Ook als u per ongeluk zelf uw ruit breekt.

De Glasverzekering is een aanvullende verzekering op uiw opstal- of inboedelverzekering voor schade aan enkelglas, dubbelglas en/of een combinatie van glassoorten. Ruiten van glas en kunststof vallen hier ook onder. Ramen, deuren, balkons, koepels en vensters zijn hiermee gedekt.

U bent ook verzekerd voor de kosten van een noodvoorziening. De kosten die komen kijken bij opruiming en om schade te voorkomen of te beperken (bereddingskosten) zijn ook gedekt.

Wat wordt vergoed?

  • De kosten voor een tijdelijke ruit, het opruimen van de schade en de maatregelen die genomen moeten worden, krijg je vergoed
  • De kosten voor het vervangen van het glas en/of kunststof worden in overleg vastgesteld door een schadeherstelbedrijf. Dit bedrijf komt vervolgens jouw schade herstellen en kosten worden gedekt door de glasdekking.

Wat is niet verzekerd?

  • Schade aan kozijnen
  • Vocht of condens tussen de glasplaten
  • In de polisvoorwaarden vind je hier meer informatie over.

Algemene informatie over deze verzekering


Voetballende buurjongetjes zijn hier het grootste risico! Gelukkig kunt u alle ramen van uw woning verzekeren met een glasverzekering. Bij glasschade krijgt u ook het inzetten van de nieuwe ruit vergoed.

Kies voor een uitgebreide dekking

Met een glasverzekering bent u verzekerd tegen alle van buiten komend onheil.

De glasverzekering dekt de schade die onverwachts en plotseling ontstaat aan alle lichtdoorlatend glas en kunststof op of aan uw woning. Dus naast enkel glas ook dubbel glas of een combinatie van glassoorten.

Denk bijvoorbeeld aan een kapotte ruit door een onverwachts afgebroken tak van een boom.

De kosten voor een noodvoorziening (tijdelijk raam), beredding (tegen het verergeren van de schade) en opruiming zijn ook gedekt.

Meer informatie of een persoonlijk advies?

Maak hier een afspraak!

 

Vraag bij Assurantiekantoor Rien Bijnen om een goéd advies!


Kies de juiste dekking en betaal niet te veel premie!