Woningmarkt: tweedeling dreigt

Er dreigt een tweedeling te ontstaan op de woningmarkt. Starters hebben het moeilijk, evenals aspirant-kopers die in Amsterdam of andere populaire steden en regio's willen wonen.

Appartement die te koop staat
Nieuws
Datum: 06-10-2016

Volgens makelaarsorganisatie NVM worden huizen steeds sneller verkocht en het daalt het woningaanbod in hoog tempo. Vorig jaar oktober stonden er nog meer dan 130.000 huizen te kopen, nu zijn dat er nog zo'n 100.000.

Prijzen stijgen snel

Daardoor wordt de woningmarkt meer en meer een verkopersmarkt en is de gemiddelde prijs van een woning gestegen naar € 240.000. De gemiddelde prijs ligt daarmee ruim 7% hoger dan een jaar geleden en bijna 1,5% hoger ten opzichte van het vorige kwartaal.

Door die prijsstijging in combinatie met de strenge hypotheekregels is het voor starters steeds moeilijker om een huis te kopen. Datzelfde geldt voor mensen die in een populaire stad of regio willen wonen. Daar is het aanbod klein en kunnen huizen tot wel 20% duurder zijn dan een jaar geleden.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.