Wat moet u doen bij stormschade?

Vanmiddag en vanavond raast er een flinke storm over het land. De eerste schades zijn al gemeld. Weet u precies wat u moet doen als u stormschade heeft?

Omgevallen boom door storm
Nieuws
Datum: 23-02-2017

De westerstorm is inmiddels behoorlijk op gang gekomen. Vooral in het westen van het land gaat het tekeer. Ongetwijfeld zorgt dat weer voor veel schade aan huizen, bedrijven en auto’s.

Schade: wat moet u doen?

Mocht de storm schade veroorzaken aan uw bezittingen, doe dan het volgende:

  • Als er sprake is van een grote schade, bijvoorbeeld omdat uw dak is weggewaaid of er een boom op uw huis is gevallen, kunt u het beste de brandweer bellen. Is er sprake van een noodsituatie? Bel dan 112.
  • Maak goede foto’s van de schade. Die kunnen eventueel later als bewijs dienen, mocht u het niet eens zijn met de uitkering van de verzekeraar.
  • Neem zo snel mogelijk contact op met ons kantoor. Wij schakelen dan een expert in die de schade in kaart brengt en begroot.

Wel of niet verzekerd?

Als u in een koophuis woont, heeft u als het goed is een opstalverzekering en een inboedelverzekering afgesloten. In dat geval is stormschade verzekerd. Heeft u een eigen risico? Dan moet u wel een deel van de herstelkosten zelf betalen.

Heeft u stormschade aan uw auto, die WA-verzekerd is? Dan kunt u de schade helaas niet verhalen op uw verzekeraar. Met een all riskverzekering kan dat wel, evenals met een beperkt cascoverzekering. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.