Veilig de herfst in op winterbanden

Het is herfst en dus liggen nachtvorst en najaarsstormen op de loer. Tijd om uw banden te verwisselen voor winterbanden!

Autoband in de sneeuw
Nieuws
Datum: 12-10-2016

Bij een temperatuur onder de 7 graden is rijden met winterbanden veel veiliger én comfortabeler. Zomerbanden zijn van ander rubber gemaakt en worden hard bij lage temperaturen, Winterbanden blijven veel zachter, waardoor de remweg veel korter is.

Speciale lamellen in het profiel van winterbanden zorgen daarnaast voor extra grip. Sneeuw en water worden namelijk veel beter weggewerkt. En omdat winterbanden van zachter rubber zijn gemaakt, is ook het rijcomfort beter.

Veel veiliger

Als u in de zomer op zomerbanden rijdt en in de winter op winterbanden, bent u niet veel duurder uit dan wanneer u uw banden niet wisselt. U rijdt er immers maar een half jaar op, waardoor de levensduur van uw banden verdubbelt. De enige extra kosten die u heeft naast de eenmalige investering zijn de kosten van het wisselen.

Heeft u geen plaats om uw zomerbanden te bewaren? Geen nood, de meeste garagebedrijven kunnen ze gratis of tegen een kleine vergoeding voor u opslaan. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.