Ook CZ verhoogt zorgpremie fors

Zorgverzekeraar CZ verhoogt de premie voor de basisverzekering volgend jaar met 7,5%.

zusters en dokters lopen door de ziekenhuishal
Nieuws
Datum: 09-11-2016

In de praktijk wordt de basisverzekering van CZ in 2017 € 7,90 duurder. De premie stijgt daarmee naar € 112,85 per maand. Volgens CZ stijgt de premie onder meer omdat het basispakket is uitgebreid. Verder verwacht CZ meer dure geneesmiddelen te moeten vergoeden.

In september liet zorgverzekeraar DSW al weten dat de premie in 2017 zou stijgen. Bij DSW wordt de basisverzekering € 9,25 duurder en gaan verzekerden € 108 per maand betalen. Het kabinet ging uit van een veel lagere premiestijging van slechts € 3,50 per maand..

Ziekenhuistarieven

In de aanloop naar de campagnes die zorgverzekeraars aan het einde van het jaar voeren om consumenten te verleiden om over te stappen, heeft na CZ ook VGZ besloten om de ziekenhuistarieven openbaar te maken. Het gaat om alle tarieven die binnen het maximale eigen risico vallen. VGZ zet ook de waarderingen van patiënten van de betreffende ziekenhuizen online.

Overigens wil Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester van de PvdA dat zorgverzekeraars zich tijdens hun campagnes vooral richten op de zorg die zij hun verzekerden bieden en niet op de hoogte van de premie. Zij roept minister Schippers daarom op om de Nederlandse Zorgautoriteit de overstapcampagnes te laten monitoren, schrijft nu.nl.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.