Nieuwe NHG-toets moet zzp'er helpen

Een nieuwe Nationale Hypotheekgarantie (NHG)-toets moet het voor zzp'ers duidelijker en simpeler maken om een hypotheek aan te vragen. 

Huizen en geld
Nieuws
Datum: 26-07-2016

Dat is het streven van het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de organisatie die de NHG uitvoert. Iedereen – dus ook een zzp'er – moet evenveel mogelijkheden hebben om een passende hypotheek af te sluiten, vindt het WEW.

Verantwoorde financiering

Het aantal zzp’ers is sinds 2005 met bijna 60% toegenomen tot ruim 1 miljoen. Geldverstrekkers gaan bij het beoordelen een hypotheekaanvraag echter nog vaak uit van vaste contracten. Dit schuurt dus met de werkelijkheid.

Het WEW is daarom samen met hypotheekverstrekkers en bemiddelaars op zoek naar een oplossing die zzp’ers betere toegang geeft tot verantwoorde financiering van een eigen huis. Naar verwachting wordt het nieuwe toetsingskader nog dit jaar geïntroduceerd.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.