‘Landelijke starterslening en hypotheek aflossen met pensioengeld’

De meeste woonconsumenten vinden dat er een landelijke starterslening moet komen en willen hun pensioen kunnen inzetten om hun hypotheek af te lossen.

Modelhuis staat op euro geld biljetten
Nieuws
Datum: 09-03-2017

Dat blijkt uit de KiesWijzerWonen van makelaarsorganisatie VBO. Driekwart van de mensen die deze kieswijzer heeft ingevuld, vindt dat de starterslening een landelijke voorziening moet worden, laat VBO weten. Ook wil 65% dat het makkelijke wordt om pensioengeld te gebruiken voor de aflossing van hypotheken.

Minister voor Wonen

Daarnaast vinden woonconsumenten dat gemeenten harde doelen moeten stellen voor nieuwbouw in het middensegment. Mede daarom mag een speciale minister voor Wonen in een volgend kabinet niet ontbreken, aldus 78% van de respondenten.

Aan de KiesWijzerWonen hebben acht partijen meegewerkt: VVD, CDA, PvdA, D66, ChristenUnie, SGP, SP en 50PLUS. Van die acht is de VVD op dit moment favoriet bij degenen die de kieswijzer hebben ingevuld. Op twee staat de ChristenUnie, op drie de PvdA. Hekkensluiters zijn het CDA en 50PLUS.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.