Komt u nog rond als uw partner wegvalt?

Drie van de vier jonge gezinnen zijn bang de touwtjes niet meer aan elkaar te kunnen knopen als een van de partners overlijdt. Een op de drie heeft hiervoor niets geregeld.

Stel achter wandelwagen wandelend in het park
Nieuws
Datum: 29-04-2016

Dat blijkt uit een onderzoek dat een grote verzekeraar onder 1.500 Nederlanders heeft laten uitvoeren. Vooral gezinnen met jonge kinderen blijken geen financiële 'achtervang' te hebben, terwijl zij juist een zeer kwetsbare groep vormen.

Een op de drie jonge gezinnen verwacht te moeten verhuizen als een van de partners wegvalt. Slechts een op de zeven denkt voldoende inkomen te houden om door te leven zoals ze gewend zijn.

Versoberde regelingen

Uit eerder onderzoek is al gebleken dat mensen weinig aandacht besteden aan financiële problemen die pas op termijn kunnen ontstaan. Vroeger kon de achterblijvende ouder vaak terugvallen op overheidsregelingen, maar die zijn in de afgelopen jaren sterk versoberd.

Wat opvalt, is dat zes procent van de ondervraagden wel een uitvaartverzekering heeft. Maar die vergoedt alleen (een deel) van de kosten van de begrafenis of crematie, niet de inkomensterugval van het gezin. Hiervoor kan een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wel uitkomst bieden.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.