Hypotheek voor tweeverdieners in 2017 verder omhoog

Tweeverdieners die een huis willen kopen, kunnen volgend jaar opnieuw meer lenen voor hun hypotheek.

Model huis op euro biljetten
Nieuws
Datum: 19-08-2016

Dat blijkt uit een voorstel dat het ministerie van Financiën. Dit voorstel ligt nu voor advies bij hypotheekverstrekkers, die er voor eind september op kunnen reageren, schrijft amweb. Ook voor tweeverdieners die hun huis willen verbeteren zou de leennorm worden opgerekt.

Tweede inkomen weegt zwaarder mee

Het initiatief gaat vooraf aan de jaarlijkse vaststelling van de maximale leenbedragen door het Nibud. Het ministerie stelt voor om het tweede inkomen vanaf 2017 voor 60% mee te laten tellen bij het bepalen van de maximale hypotheek.

Ook in 2016 ging de leencapaciteit van tweeverdieners er al op vooruit. Sinds dit jaar wordt het tweede inkomen namelijk voor 50% meegeteld. Voor die tijd was dat percentage nog 33%. Tweeverdieners konden door de recente wijziging in het gunstigste geval zo'n € 20.000 meer lenen dan voorheen.

Meer informatie

De tabellen waarmee u zelf kunt uitrekenen hoe hoog uw maximale hypotheek is in 2017 zijn nog niet gepubliceerd. Wilt u toch vast en indicatie hebben? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.