Hypotheek niet lager dan 100% woningwaarde

De kans dat de maximale hypotheek in de komende jaren onder 100% van de woningwaarde zakt, is minimaal.

Woningen
Nieuws
Datum: 15-02-2017

Nadat minister Blok van Wonen afgelopen zomer al stellig was een minimumgrens van 100%, sluiten nu ook door de meeste politieke partijen onderschreven. Dat blijkt uit de standpunten van hun verkiezingsprogramma’s, schrijft brancheorganisatie VBO Makelaar.

Kamermeerderheid

De brancheorganisatie baseert de stelling op de antwoorden van de acht politieke partijen die hebben. meegewerkt aan de KiesWijzerWonen. Vertaald naar de laatste peilingen zou hierdoor ook na de verkiezingen een ruime Kamermeerderheid voor het handhaven van de 100%-grens voor hypotheken zijn.

Overdrachtsbelasting

Uit de toelichting op de KiesWijzerWonen blijkt verder dat VVD, SP, D66, SP en CU voor afschaffing of aanpassing van de overdrachtsbelasting zijn. Zo wil de CU de overdrachtsbelasting voor starters afschaffen, de SGP wil de afschaffing koppelen aan energiebesparende maatregelen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.