Al na een jaar hypotheek voor zzp'er

Door een nieuwe regeling van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) komen zzp'ers vanaf december veel sneller in aanmerking voor een hypotheek.

Man zit aan zijn bureau te werken
Nieuws
Datum: 23-11-2016

Zelfstandigen moeten nu in de meeste gevallen nog drie jaar cijfers kunnen laten zien voordat de bank hen een hypotheek wil verstrekken. Door een nieuwe regel van het Waarborgfonds Eigen Woning (WEW), de stichting die de NHG uitvoert, verandert dat.

Vanaf december kunnen zzp'ers namelijk al na een jaar in aanmerking komen voor hypotheekgarantie. Daardoor zullen banken hen eerder een hypotheek willen verstrekken.

Geen hoger risico

De WEW verwacht geen hogere risico's te lopen door de nieuwe regel. Zzp'ers die al tenminste drie jaar zelfstandig werken en een hypotheek met NHG hebben, komen namelijk niet vaker in problemen dan werknemers in loondienst.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.