Achmea: 'Premie schadeverzekeringen omhoog'

Achmea heeft afgelopen donderdag aangekondigd dat de premies van schadeverzekeringen omhoog gaan. 

Geldbiljetten met rekenmachine
Nieuws
Datum: 15-08-2016

Volgens de verzekeraar, onder andere bekend van Centraal Beheer en Interpolis, is dit onvermijdelijk omdat de schade als gevolg van de klimaatverandering steeds groter wordt. Uit de halfjaarcijfers van Achmea blijkt dat het recente noodweer een schadepost van € 267 miljoen betekende voor het concern.

Niet alle verzekeringen duurder

Het gaat overigens niet om een algemene verhoging. Volgens Achmea is de premiestijging toepassing op bepaalde schadeverzekeringen van zowel particulieren als zakelijke klanten, zoals agrarisch ondernemers. Om welke verzekeringen het gaat, is nog niet bekend gemaakt. 

Preventie

Verder neemt de verzekeraar samen met boeren en tuinders preventiemaatregelen om grote schade in de toekomst te beperken of te voorkomen. Dit gebeurt onder andere door gebruik te maken van hagelschermen en hagelradars.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.