Aangifte inkomstenbelasting 2016 vanaf vandaag

Vanaf vandaag kunt u uw aangifte inkomstenbelasting over 2016 indienen bij de Belastingdienst.

Envelop Belastingdienst
Nieuws
Datum: 01-03-2017

Dit jaar heeft de fiscus 8,6 miljoen mensen een uitnodiging gestuurd om aangifte te doen. Heeft u een uitnodiging per brief, e-mail of als digitaal bericht via Mijn Overheid  ontvangen? Dan heeft u tot 1 mei de tijd om uw aangifte in te dienen.

Op basis uw aangifte over 2015 jaar heeft de Belastingdienst uw aangifteformulier al grotendeels ingevuld. Dat betekent dat u vooral moet controleren of alle gegevens correct zijn.

Uitstel aanvragen

Bent u bang dat u het niet redt voor 1 mei? Vraag dan ruim voor die datum online uitstel aan. Dat kan dat via Mijn Belastingdienst. Log in met uw DigiD en vul het formulier in dat u kunt vinden onder het tabblad 'Inkomstenbelasting'. 

De fiscus reageert binnen drie weken op uw verzoek. Als u uitstel krijgt, dan heeft u tot 1 september van dit jaar de tijd om uw aangifte in te dienen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.